TÜMKİADYeniden RefahMuhammet EliaçıkTrol Ordusu Generali
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Az Bulutlu
33°C
K.Maraş
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Çok Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Diriliş Şairi Karakoç’un Şiiri ve Sanatı Konuşuldu

<strong>Diriliş Şairi Karakoç’un Şiiri ve Sanatı Konuşuldu</strong><strong></strong>
28.11.2022 03:26
125
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sezai Karakoç Kolokyumu kapsamında ‘Şiir Sanatı ve Sezai Karakoç’ ile ‘Sezai Karakoç ve Kurmaca’ konulu söyleşiler gerçekleştirildi. Usta yazarlar, Karakoç’un edebi türlere karşı yaklaşımı, şiiri ve sanatını farklı perspektiften ele aldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden, fikir ve düşünce insanı Sezai Karakoç’un eserlerinin, düşünce hayatının ve Türk edebiyatına katkılarının konuşulduğu Sezai Karakoç Kolokyumu, ‘Şiir Sanatı ve Sezai Karakoç’ konulu söyleşiyle devam etti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Yazar D. Mehmet Doğan, Zafer Acar ve Mesut Koçak, Karakoç’un edebi türlere karşı yaklaşımı, şiiri ve sanatını farklı perspektiften ele aldı.

İkinci Yeni ve Sezai Karakoç

Sezai Karakoç’un İkinci Yeni akımına yaklaşımına dair açıklamalarda bulunan Yazar Zafer Acar, “Modern eleştiride kuramlar, biyografik okumaya çok olumlu bakmazlar. Ancak bu konunun bir arka planı var. Sezai Karakoç’un Mülkiye’yi kazanması ve burada eğitime başlaması İkinci Yeni’yi oluşturacak irtibatların da oluşmasını sağladı. Seküler bir arkadaş ortamında muhafazakâr olan Sezai Karakoç, bir şiirle buluşuyor. Necip Fazıl’ın uzağında, temelinde biraz Nazım Hikmet’in serbest şiiri olan ve Garip akımında etkiler taşıyan bir şiir” ifadelerini kullandı. Yazar D. Mehmet Doğan ise Cumhuriyet’in 10. yılında doğan Sezai Karakoç’un Latin harfleriyle eğitim gören ilk kuşaktan olduğunu belirtti.

Sezai Karakoç ve Kurmaca

Sezai Karakoç Kolokyumu kapsamında düzenlenen diğer bir söyleşide ise ‘Sezai Karakoç ve Kurmaca’ konuşuldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Yazar Abdullah Harmancı moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide; Yazar Güray Süngü, Yunus Emre Özsaray ve Turgay Anar, Sezai Karakoç’un öykü, piyes ve kurmaca eleştiri türlerine yaklaşımı masaya yatırdı. Etkinlikte konuşan Yazar Güray Süngü, Sezai Karakoç’un asıl alanının şiir olmasına karşın birçok türde çığır açıcı, yol gösterici, menzil belirleyici rol oynadığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.