Tümkiadİb Enerjiİsmail BağrıaçıkMaraş HaberMuhammet ELİAÇIK
DOLAR
28,9206
EURO
31,2864
ALTIN
1.888,09
BIST
7.978,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Yağmurlu
14°C
K.Maraş
14°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
13°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C

Tarihi Yapılarımız Yeniden Ayağa Kalkacak

Tarihi Yapılarımız Yeniden Ayağa Kalkacak
03.11.2023 04:33
0
A+
A-

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 6 Şubat depremlerinde zarar gören tarihi yapıların bir bir ayağa kaldırılacağını söyledi.

Asrın felaketinin tarihi yapılara büyük zarar verdiğinin altını çizen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu yapıların yeniden ayağa kaldırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak zarar gören tarihi yapıların yeniden restoresi için çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Okay, Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün de konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu hatırlattı.
Başkan Okay, tarihi yapıların önemine değinerek şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana tarihi yapıların gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması adına çeşitli çalışmalar yaptık. Birçok konağımızı restore ettik ve turizmin hizmetine sunduk. Ancak yaşamış olduğumuz büyük felaketin ardından bu yapılarımızda çok büyük zarar gördü. Şehrimizin ayağa kalkması adına yapılan çalışmalardan bir tanesi de bu tarihi yapıların yeniden restore edilmesi. Şuanda bununla ilgili hem bizler, hem bakanlığımız, hem de Vakıflar Genel Müdürlüğümüz çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde Dulkadiroğlu ilçemiz tarihi kimliğini gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmış olacaktır.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.