Tümkiadİb Enerjiİsmail BağrıaçıkMaraş HaberMuhammet ELİAÇIK
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Hafif Yağmurlu
29°C
K.Maraş
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer Görevine Başladı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer Görevine Başladı
18.08.2023 17:07
0
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kahramanmaraş Valiliğine atanan Mükerrem Ünlüer, görevine başladı.

Vali Mükerrem Ünlüer, yaptığı yazılı açıklama ile göreve başladığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığının 09/08/2023 tarihli ve 2023/376 Sayılı Atama Kararı ile Vali olarak atandığı kadim şehir Kahramanmaraş’ta bugün itibariyle göreve başlamış bulunuyorum” dedi.

Vali Ünlüer, Bizleri bu göreve layık gören ve siz kıymetli Kahramanmaraşlı vatandaşlara hizmet etme fırsatını veren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şükranlarını arz etti.

Bilindiği üzere “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi doğrudan etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi hep birlikte yaşadık.

Bu depremlerde, Türkiye genelinde 50 binden fazla canımızı toprağa verdik. Binlerce insanımız yaralandı ve birçok insanımız evlerini kaybetti. Bu büyük felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Aziz Milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum.

Kahramanların ve şairlerin şehri, Anadolu’da kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımını yakan Kahramanmaraş, tarımı, sanayisi, kültürü, tarihi, doğal güzellikleri ve tüm değerleriyle birlikte ülkemizin ve bölgenin cazibe merkezi olmuş bir İlimizdir.

Depremde büyük yıkım yaşayan Kahramanmaraşın yaralarının sarılması için Depremin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız başta olmak üzere devlet-millet iş birliğiyle tüm imkânlar seferber edilerek yoğun bir faaliyete girişilmiş olup, başlatılan bu yara sarma ve iyileştirme faaliyetlerinin kısa sürede tamamlanarak İlimizin normal hayatına dönmesi için var gücümüzle çalışacağımıza herkesin emin olmasını isterim.

Görevim süresince; ilimizin yatırım potansiyelini geliştirmek, sahip olduğu zenginlikleri değerlendirmek, vatandaşlarımızın huzur, refah, mutluluk ve güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütmek önceliklerimiz arasındadır.

Bu görevleri icra ederken; hukuka uygunluk, hesap verebilirlik, şeffaflık ve toplumun tüm kesimleri ile istişare içinde bulunmak,  ilkemiz ve hareket noktamız olacaktır.

Bu İlkeler Çerçevesinde: Çalışma arkadaşlarımla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etme arzu ve gayreti içinde olacağız.

İlimizi, devletimiz ve siz değerli hemşehrilerim başta olmak üzere; Milletvekillerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının, oda ve meslek kuruluşlarının, toplumun diğer bütün kesimlerinin ve kamuoyu adına denetim ve bilgilendirme görevi üstlenen saygıdeğer basın mensuplarımızın destekleri, katkıları, bilgi ve tecrübeleriyle yeniden ihya ve inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta kendisinden bu hizmet bayrağını devraldığım Sayın Ömer Faruk Coşkun valimiz olmak üzere daha önce İlimizde görev yapmış olan tüm valilerimize hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.