Tümkiadİb Enerjiİsmail BağrıaçıkMaraş HaberMuhammet ELİAÇIK
DOLAR
32,4446
EURO
34,8443
ALTIN
2.420,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Az Bulutlu
26°C
K.Maraş
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kahramanmaraş’ta ilk defa Ventriküler Septal Rüptür tedavisi yapıldı

Kahramanmaraş’ta ilk defa Ventriküler Septal Rüptür tedavisi yapıldı
20.12.2022 02:21
0
A+
A-

Kahramanmaraş’ta, kalp duvarı patlayan hastalar Ventriküler Septal Rüptür kapama işlemiyle tedavi edilmeye başlandı.

Tıp literatüründe Ventriküler Septal Defekt, halk arasında ise kalp karıncığı olarak bilinen, kalp duvarı patlayan, yırtılan hastaların bu bölgeisinin cihaz yöntemiyle kapatılması tedavisine ilk defa KSÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde başladı.

Kalp duvarı yırtılan hastanın kalp duvarı (Ventriküler septal rüptür) kentte ilk defa yapılan bir tedavi şekli. Bu tedavi ile ameliyata gerek kalmadan, hastanın yırtılan kalp duvarı cihaz yöntemiyle kapatılıyor. Kalp krizi sonrasında çok az hastada görülen bir durum olan kalp duvar yırtılması (ventriküler septal rüptür) kalbin karıncıkları arasındaki duvarın patlaması sonucu oluşuyor.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çağrı Aykan, kardiyoloji kliniğinde cihaz yöntemiyle, kalbin iki karıncığı arasındaki duvarda oluşan 16 mm’lik yırtığı cihaz yöntemiyle tedavi etmeye başladıklarını ifade etti.

Tedavi süreci hakkında açıklama yapan Prf. Dr. Ahmet Çağrı Aykan, “Biz bu hastamızda 16 mm’lik ventriküler septal dediğimiz defekti cihaz yöntemiyle kapattık. Ventriküler septal rüptür kapama işlemi bu bölgede ilk defa yapıldı. Türkiye’de nadiren yapılıyor. Yıllık bazda bakarsanız 2 ya da 3’ den fazla vaka yapılamıyor böyle. Çünkü bu tür tanısı olan hastalar hızlı bir şekilde ameliyat edilmezse vefat etmekteler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.