Tümkiadİb Enerjiİsmail BağrıaçıkMaraş HaberMuhammet ELİAÇIK
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Az Bulutlu
19°C
K.Maraş
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
26°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C

Kahramanmaraş’ta Zararlılarla Mücadele Sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehrin muhtelif bölgelerindeki binlerce ağacı ilaçlama çalışmalarıyla zararlılardan koruyor.

Kahramanmaraş’ta Zararlılarla Mücadele Sürüyor
08.05.2021 13:03
0
A+
A-

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ağaçlarda bulunan zararlılara karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri şehrin muhtelif sokak, cadde ve bulvarlarda bulunan ağaçlarda “afid” isimli parazitlerle mücadele gerçekleştiriyor. Çalışmalarla, yüksek üreme potansiyeline sahip ve genellikle yaprak, dal ve gövdede bulunan afidlerin ağaçlara zarar vermesinin önüne geçiliyor. 

1.jpg

Ayrıca ürettiği salgılarla ağaçlarda karınca istilasına, mantarların üremesine ve yaprakların dökülmesine neden olan afidlerin tahribatına karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan ilaçlamalara ilişkin yapılan açıklamada, “54 araç ve 110 personelimizle şehir genelinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Halk, çevre ve bitki sağlığının korunması için öngördüğümüz zararlı popülasyonlarına periyodik uygulamalarla müdahale ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.