Tümkiadİb Enerjiİsmail BağrıaçıkMaraş HaberMuhammet ELİAÇIK
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Yağmurlu
15°C
K.Maraş
15°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Prof. Dr. Abbas Ketizmen’den NFT koleksiyonu

Ressam Prof. Dr. Abbas Ketizmen’in dijital eserleri NFT’ye dönüştürülerek OpenSea’de sergi ve satışa sunuldu.

Prof. Dr. Abbas Ketizmen’den NFT koleksiyonu
02.12.2021 15:38
0
A+
A-

Kahramanmaraşlı ünlü Türk ressam Abbas Ketizmen’in eserleri milyonlarca izleyici ve okuyucuya ulaşan ve birçok dilde yayın yapan finans ve haber sitelerinde yer almaya devam ediyor.

Eserleri 4 farklı dilde yayımlanan kitaplarla beraber 64 farklı ülke temsilciliklerine armağan edilen ve tabloları bir çok ülkenin müzelerinde, özel koleksiyonlarında ve arşivlerde yer alan ünlü ressam Prof. Dr. Abbas Ketizmen’in bu defa 21 adet dijital resimlerden oluşan “Mysterious Times” koleksiyonu, NFT platformu OpenSea’de sergilenmeye başlandı.

Eserler arasında, dünyaca ünlü ressamların eserlerinden oluşan ve 2018 yılında yayımlanan “Reading Chinghiz Aitmatov” Prestij Sanat Albümünde 3 eseriyle yer alan ve içlerinden tek dijital eser olan Abbas Ketizmen’e ait “Beyaz Gemi” betimlemesinin iki versiyonu da bulunmaktadır.

NFT, İngilizce açılımıyla “Non-Fungible Tokens”, Türkçesiyle değiştirilemeyen ve takas edilemeyen token olarak biliniyor. Sanal dünyada bir sanat eserinin dijital sertifikası olarak işlev gören bu teknoloji, blokzinciri ile kodlanıyor, kişiye özel dijital cüzdanlarda saklanabiliyor. NFT’ler Bitcoin, Ethereum gibi dijital paraların aksine takas edilemiyor, sadece NFT platformlarında işlem görebiliyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.